Reflecterende veiligheidskledij beschermt uw team

De bescherming van elke medewerker is prioriteit. Reflecterende en degelijke werkkledij die de nodige bescherming biedt is dan ook uiterst belangrijk.

In Europa worden de criteria waaraan beschermingskledij moeten voldoen vastgelegd in EN-normen en classificaties. Enkel deze kledij mag het CE-merk dragen.  In de EN ISO 20471 norm wordt een onderscheid gemaakt in drie klassen: van laagste beschermingsgraad naar het hoogte niveau. Welke veiligheidskledij u nu nodig heeft is afhankelijk van de sector en de verschillende werkomstandigheden.

Veiligheid op de werkvloer

Omdat specifieke beroepen bepaalde risico’s met zich meedragen is kwalitatieve veiligheidskledij onontbeerlijk.  Als aannemer, loodgieter, dakwerker, technieker, vuilnisman of garagist… draagt u ongetwijfeld veiligheidskledij die opvalt, functioneel en ergonomisch is. Zo bieden veiligheidshesjes, veiligheidsbroeken, veiligheidssweaters, veiligheidsjassen, veiligheidsmutsen, helmen en andere accessoires bescherming voor bepaalde beroepen, of misschien heeft u eerder nood aan vlamvertragende veiligheidskledij.

Bij werkzaamheden waar u blootgesteld wordt aan chemicaliën, lasspatten, vlamverspreiding, stralingswarmte of een andere vorm van hitte, kan vlamvertragende veiligheidskledij het verschil maken. Dit soort veiligheidskledij kan bij vuurvatting de verspreiding van vlammen tegengaan.

Een verhoogde zichtbaarheid van zowel team als bedrijf

Reflectiekleding of fluorescerende kledij doet de drager opvallen en verhoogt zo de zichtbaarheid van elke werknemer zowel overdag als ’s nachts. Werkongevallen zijn voor een groot deel te wijten aan slechte zichtbaarheid waardoor het belang van degelijke signalisatiekledij niet te onderschatten is.

Tags:  Stickers drukken -  Textiel bedrukken

“Heeft u er al eens aan gedacht om ook de veiligheidskledij van uw bedrijf te personaliseren met het bedrijfslogo en/of bedrijfsnaam? De ideale manier dus om extra op te vallen in uw sector!”